Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύνταξη με ευνοϊκά όρια ηλικίας για 100.000 ασφαλισμένους

Συνταξιοδότηση με ευνοϊκότερους όρους για τουλάχιστον 100.000 ασφαλισμένους προβλέπει ο νόμος 4336/2015 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγουν νωρίτερα έως και 10 χρόνια στη σύνταξη, παρακάμπτοντας τον γενικό κανόνα των 67 ετών.

Μάλιστα η αλλαγή του καθεστώτος συνταξιοδότησης από το επόμενο έτος σε συνδυασμό με τον φόβο για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, αναμένεται να οδηγήσει πολλούς από αυτούς τους ασφαλισμένους στο να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2021, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων υπαλλήλων του ασφαλιστικού υπερ-φορέα, ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης για φέτος θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στις 10.000 αιτήσεις το μήνα.

Μάλιστα όσο θα προχωράει το έτος, τόσο θα αυξάνονται οι αιτήσεις από εργαζόμενους που δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στο νέο καθεστώς και προτιμούν να αποχωρήσουν “εδώ και τώρα”, ακόμα και με όρους πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα νέο «κύμα» αιτήσεων συνταξιοδοτήσεων που θα “βούλιαζε” τον ΕΦΚΑ -εκτοξεύοντας τις εκκρεμότητές του που ήδη υπερβαίνουν τις 300.000- σπεύδει να καθησυχάσει τους ασφαλισμένους πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το δυσμενέστερο.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει