Ενημέρωση με ένα κλικ

Όλα τα μυστικά για γρήγορη και καλύτερη σύνταξη

Μία σειρά ευνοϊκών ασφαλιστικών ρυθμίσεων ανοίγει το δρόμο για ταχύτερες αλλά και καλύτερες συντάξεις.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι με τις σωστές κινήσεις μπορούν να επιταχύνουν την αποχώρηση από την αγορά εργασίας, αλλά και να «πριμοδοτήσουν» το ποσό που θα εισπράξουν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αναλυτικά τα σημεία-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι πριν κάνουν το βήμα… εξόδου είναι τα εξής:

  1. Αναζήτησή «παραθύρων» πρόωρης εξόδου. Μία σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων επιτρέπει στους ασφαλισμένους να αποφύγουν τον «εγκλωβισμό» στην αγορά εργασίας μέχρι το 67ο έτος.
  2. Αναγνώριση πλασματικών ετών για την ταχύτερη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

  3. Ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να αξιοποιήσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, ώστε να ανοίξουν την πόρτα εξόδου και σταδιακά να εξοφλήσουν την οφειλή τους στα Ταμεία.

  4. Έγκαιρη προετοιμασία του συνταξιοδοτικού φακέλου, για να μην υπάρχουν…. εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

  5. Επιλογή της «κατάλληλης» ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Παράλληλα, μία σειρά ρυθμίσεων «τρέχει» σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Ειδικότερα, σε… κύματα γίνεται η καταβολή των χρημάτων σε όσους συνταξιούχους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, καθώς έχουν μπει σε εφαρμογή τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης, αναφέρει η «Βραδινή της Κυριακής».

Στο μεταξύ, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα αναδρομικά σε επικουρικές συντάξεις και Δώρα, καθώς έχει ήδη γίνει η δίκη και αναμένεται η έκδοση της πολυαναμενόμενης απόφασης (που θα κρίνει αναδρομικά σχεδόν 2 δισ. ευρώ).

Όσον αφορά στα αναδρομικά των κύριων συντάξεων –που έχουν εισπράξει 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι– φτάνει η ώρα της φορολόγησης (καθώς όταν είχαν δοθεί τα χρήματα δεν είχε γίνει παρακράτηση φόρου)

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει