Ενημέρωση με ένα κλικ

Voucher 200 ευρώ για tablet, laptop: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Στα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν στη συνέχεια έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ, τον οποίο θα μπορούν:

-είτε να αποστείλουν απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

-είτε να εκτυπώσουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν αγορά σε φυσικό κατάστημα.

Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει εξοπλισμό που κοστίζει παραπάνω, θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Οι δικαιούχοι

Το voucher δικαιούνται οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται το οικογενειακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ και έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, υπολογίζεται ότι το voucher δικαιούνται 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Παραδείγματα

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

Οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση ούτε να αναρτήσουν δικαιολογητικά στην πλατφόρμα, καθώς τα στοιχεία τους θα έχουν εισαχθεί αυτόματα αφού η λειτουργία της θα είναι απολύτως στοχευμένη. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες ενώ θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες ή πληροφορίες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει