Ενημέρωση με ένα κλικ

Άνοιγμα καταστημάτων: «Ζεστάθηκε» η αγορά μετά από 3 μήνες – Δείτε ποια προϊόντα “άδειασαν” από τα ράφια

Με την επέλαση του Λέανδρου να αφήνει κυριολεκτικά τη χώρα “παγάκι”, οι καταναλωτές δεν δίστασαν να βγουν έξω και την πρώτη ημέρα του ανοίγματος της αγοράς χθες να κάνουν τα ψώνια  έπειτα από 2,5 μήνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dimosio.gr, οι καταστηματάρχες και οι έμποροι ελπίζουν το χθεσινό άνοιγμα των καταστημάτων να τους βοηθήσει να “ρεφάρουν” και να μπορέσει η “αγορά να ξεστοκάρει”΄όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Παρά το αβέβαιο της κατάστασης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, οι έμποροι ελπίζουν το διάστημα των χειμερινών εκπτώσεων να μπορέσουν να μετριάσουν τις απώλειες στο ύψος του 50% του περσινού τους τζίρου, ενώ υπάρχουν και οι λιγότερο αισιόδοξοι που κάνουν λόγο για απώλειες άνω του 70%.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση και τα ανώτατα επιτελικά στελέχη στο Μαξίμου, κατανοούν, ότι η συγκεκριμένη περίοδος αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την επιβίωση των επιχειρήσεών και τονίζουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων τόσο από τους καταστηματάρχες όσο και από τους καταναλωτές, προκειμένου το λιανεμπόριο να μην κλείσει ξανά.

Ιδιαίτερα σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έμποροι, εργαζόμενοι και καταναλωτές φαίνονται μέχρι στιγμής να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα των ειδικών τόσο εντός, όσο και εκτός των καταστημάτων.

“Τι αγόρασαν οι καταναλωτές την πρώτη ημέρα”

Όπως ήταν φυσιολογικό οι πλειονότητα των καταναλωτών έδειξαν γρήγορα τις διαθέσεις τους για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dimosio.gr οι περισσότεροι καταναλωτές έδειξαν προτίμηση στις αγορές σε ρούχα και παπούτσια, με τους προμηθευτές αφενός να θέλουν να παραταθεί η περίοδος των προσφορών μέχρι και τον Μάρτιο, και αφετέρου τους καταστηματάρχες να είναι έτοιμοι να προβούν σε μειώσεις έως και 70% της αρχικής τιμής!

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει