Ενημέρωση με ένα κλικ

Παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στους δημάρχους και την περιφέρεια Πελοποννήσου

Στους δήμους και στην περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει σήμερα το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Άργος στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στις 11.30 π.μ. με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Την εκδήλωση διοργανώνει η ΠΕΔ Πελοποννήσου και συμμετέχουν οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα προϋπολογισμού τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 5.000 έργα σε όλη την Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια υλοποίησής του, 2020-2023, αναμένεται να δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Στο πρόγραμμα δίνεται προτεραιότητα σε έργα που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών, όπως αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, αναβάθμιση βιολογικών καθαρισμών, ασφάλεια αστικών εγκαταστάσεων, χώροι αναψυχής για παιδιά, ανακύκλωση, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.λπ. Επίσης στο πρόγραμμα εντάσσονται και έργα για αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, κατασκευή σχολικών κτιρίων με ΣΔΙΤ και έργα πρόσβασης των ΑμΕΑ στις παραλίες και στη θάλασσα.

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μεταφέρονται 52 έργα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ από δήμους της Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 111.522.764 ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα αλλά δεν διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση για να εκτελεσθούν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More