Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Aπό την Τετάρτη 1η Ιουλίου κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα

«Από μεθαύριο, 1η Ιουλίου, η χώρα κάνει το τελικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα όλων των αεροδρομίων της για τις πτήσεις εξωτερικού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μάλιστα, τόνισε, πως η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο στην αναζήτηση εισιτηρίων από το εξωτερικό, σύμφωνα και με ξένα δημοσιεύματα, όπως αυτό των Financial Times.

Σημείωσε, επίσης, πως αύριο υπογράφεται στην Κω συμφωνία στρατηγικής συμφωνίας για τον Τουρισμό, με την TUI, που δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό.

«Στην Κω πρόκειται αύριο να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού Τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο Τουρισμός παγκοσμίως», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι από σήμερα επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας, τα κυλικεία των θεάτρων και των σινεμά, ενώ λειτουργούν ξανά πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία, γίνονται εκ νέου συνέδρια, συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ταυτόχρονα,  έκανε γνωστό πως από την Τετάρτη επιτρέπεται στα ελληνικά λιμάνια ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό, ενώ ανοίγουν και τα χερσαία σύνορα στα τελωνεία της χώρας.

«Ας μη χαλαρώσουμε, για να μην το πληρώσουμε» επανέλαβε ο υφυπουργός.

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε επίσης ότι, «από μεθαύριο θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων».

Παράλληλα τόνισε ότι, «η κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζομένων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως φαινόμενα χαλάρωσης όπως αυτά που παρατηρούνται ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν επιτρέπονται. Ο κορονοϊός όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ δεν έχει εξαφανιστεί. Ας μη χαλαρώσουμε για να μην το πληρώσουμε.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας έτσι ώστε όλοι μαζί να βρεθούμε το συντομότερο δυνατό όρθιοι στο δρόμο της ανάκαμψης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει