Ενημέρωση με ένα κλικ

Το πρόγραμμα 40.000 θέσεων εργασίας σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του νέου Προγράμματος έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης που φέρει, συμβολικά το όνομα του Αντώνη Τρίτση, και αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ, υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από το οποίο προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας, θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023 και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει