Ενημέρωση με ένα κλικ

Έναρξη της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας

Έναρξη της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας

Σε πιλοτική λειτουργία, της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας, προχώρα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από σήμερα με την πλατφόρμα αυτή να πραγματοποιεί εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και συνταγογραφήσεις, μέσω κινητού ή υπολογιστή.

Αίτιο της έναρξης της πλατφόρμας, νωρίτερα του κανονικού αποτελεί η έξαρση του κορονοϊου, η οποία απαιτεί τον εγκλεισμό του συνόλου εντός οικείας καθώς και τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Οι διαδικασίες οι οποίες θα μπορούν να εκτελεστούν μέσω τις πλατφόρμας, απαιτούσαν έως τώρα την φυσική παρουσία του προσώπου σε ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα. Πλέον η διεκπεραίωση των υποχρεώσεων αυτών θα είναι δυνατή μέσω κινητού ή υπολογιστή, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, να επισημαίνει ότι η ψηφιοποίηση «από μεγάλη εκκρεμότητα είναι μεγάλη αναγκαιότητα».

To gov.gr, αυτή την στιγμή μετρά περί τις 500 υπηρεσίες, με κάθε υπηρεσία η οποία θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα ενσωματώνεται στην πλατφόρμα. Μέσω της πλατφόρμας, ο πολίτης  έχει τη δυνατότητα συμπλήρωσης και υπογραφής, εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων  ηλεκτρονικά, ενώ προστίθεται κι η υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης. Ταυτόχρονα παρέχεται, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην Αρχή, η οποία ζητά την έκδοσή τους, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του προσώπου αυτού.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες του gov.gr, αναμένεται να διενεργείται με κωδικούς Taxisnet, ενώ τα έγγραφα που θα εκδίδονται μέσω του gov.gr θα φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και ηλεκτρονική σφραγίδα, ενώ θα είναι υποχρεωτική η αποδοχή τους από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει