Ενημέρωση με ένα κλικ

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα με σοβαρές ζημιές

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα με σοβαρές ζημιές

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:49 τα ξημερώματα, 14 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, αναφέρει ως εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα, ενώ αναφέρει ως ίδιο το επίκεντρο, με τον σεισμό των 4,3 βαθμών που σημειώθηκε 21 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, με τον κόσμο να βγαίνει έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στο Ιωάννινα την ‘Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν την μη ύπαρξη υλικών ζημιών στην Κέρκυρα, σύμφωνα με αναφορές των Κερκυραϊκών αρχών.

Παρόλα αυτά πληροφορίες αναφέρουν σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι Πρεβέζης. Συγκεκριμένα αναφέρεται κατάρρευση κάποιων παλαιών οικιών ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται. Παράλληλα κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και καταπτώσεις βράχων. Ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή αποκαταστάθηκε στις 4 το πρωί.

Με ανάρτηση του στο Facebook ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, δήλωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε».

«Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φανομένου. Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 Ρίχτερ στις 2 και 49 τα ξημερώματα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει