Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανταλλαγή πυρών: Μπακογιάννης: “Μεταβιβάστε τις αρμοδιότητες σας” – Δούκας: “Κανείς δεν θα μου κουνήσει το δάχτυλο”

Ανταλλαγή πυρών με σφοδρή πολιτική σύγκρουση, ξέσπασε στο πλαίσιο της Τακτικής Συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 10 Ιουλίου, μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη, και του Χάρη Δούκα

Αφορμή η πρόταση Μπακογιάννη, να μεταβιβάσει ο κ. Δούκας τις αρμοδιότητές του σε αντιδήμαρχο για όσο διάστημα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μπακογιάννης σε Δούκα: Μεταβιβάστε τις αρμοδιότητες σας σε όποιον  Αντιδήμαρχο θέλετε μέχρι τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Libre
Μπακογιάννης σε Δούκα: Μεταβίβασε τις αρμοδιότητες σε έναν αντιδήμαρχο, έως  την εσωκομματική κάλπη - BusinessNews.gr

Μάλιστα προειδοποίησε για μια ακόμη φορά τις συνέπειες της ακυβερνησίας, σε έναν Δήμο του μεγέθους της Αθήνας αναφέροντας τα εξής:

«Προκύπτει εκ των πραγμάτων, η ίδια η ζωή τα φέρνει, το βλέπετε κι εσείς, πως η Αθήνα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις.

Και πραγματικά η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, νομίζω – δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί – πως αντιστοιχεί με τη διοίκηση τριών, ίσως και πέντε υπουργείων. Απαιτεί απόλυτη αφοσίωση.

Κάθε λεπτό του 24ωρου, κάθε ώρα της εβδομάδας. Απαιτεί όλο το «είναι», όχι μόνο του Δημάρχου, αλλά και των Αντιδημάρχων. Το είχα ξαναθέσει το ζήτημα, με αφορμή τις φωτιές που ξέσπασαν στον Κολωνό και στου Φιλοπάππου.

Αντί για απάντηση τότε, δέχθηκα μια προσωπική προσβολή, την οποία και αντιπαρέρχομαι, γιατί με ενδιαφέρει η ουσία.

Είναι πολύ απλό. Να διευκολύνετε και τον εαυτό σας και τις απολύτως θεμιτές και σεβαστές φιλοδοξίες σας.

Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας, και μέχρι και την κάλπη την εσωκομματική, και εφόσον εκ των πραγμάτων κωλύεστε, να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή Αντιδήμαρχο επιλέξετε.

Κι εσείς θα παραμείνετε Δήμαρχος, αλλά και ο Δήμος θα συνεχίζει να δουλεύει».

«Αν στα αλήθεια ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, την καταλαβαίνουν ήδη, δυστυχώς, οι Αθηναίοι», ανέφερε.

«Κι επειδή προφανώς η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον κύριο Δούκα να αναγνωρίσει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωσή μας να ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας, ας μας πει πότε μας επιτρέπει να ανησυχήσουμε; Πριν ή αφού αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου και υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον κ. Μπακογιάννη που αρθρογραφείτε. Λέω λοιπόν ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να αρθρογραφήσετε για την Αθήνα», είπε αρχικά ο Χάρης Δούκας.

«Εμείς δεν κάνουμε ‘περιπάτους’ με τα γνωστά αποτελέσματα κ. Μπακογιάννη, είμαστε καθημερινά έξω και λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα. Μην μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων

Και προσέθεσε: «Εγώ συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες όπως οφείλω και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω. Είμαι εδώ κάθε μέρα, παλεύω για τον δήμο και όλες τις προσπάθειες τις κάνουμε με πάθος. Και οφείλουμε όλοι να αναμετριόμαστε με την ευθύνη για όσα λέμε».

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει