Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπακογιάννης: Σε εξέλιξη το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την κακοκαιρία

Στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία, το οποίο βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας σε πλήρη εξέλιξη, αναφέρθηκε σε σύντομη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας έκανε λόγο για 42 μεγάλα οχήματα και μηχανήματα (αλατιέρες, φορτωτές, bobcat και καλαθοφόρα) τα οποία «σαρώνουν» από νωρίς το πρωί την πόλη, τονίζοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις κεντρικές αρτηρίες και τους περιφερειακούς δρόμους και κυρίως στα νοσοκομεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιεί μέρα-νύχτα περιπολίες προκειμένου να εντοπίσει και να καταγράψει προβλήματα, ενώ σε ισχύ βρίσκεται και το σχέδιο του Δήμου για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πρωτεύουσας.

«Οι θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων είναι ανοιχτές και τα Streetwork επιχειρούν ακόμη κι αυτή την στιγμή που μιλάμε» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι και το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων έχει ανοίξει τις πόρτες του προσφέροντας τις τελευταίες ημέρες στέγη και προστασία σε δεκάδες άστεγους πολίτες.

Τέλος, ο κύριος Μπακογιάννης ανέφερε ότι οι γιατροί των δημοτικών δομών υγείας εργάζονται σε βάρδιες, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν, όσο γίνεται, τις άσκοπες μετακινήσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει