Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιβραδύνεται η άνοδος των τιμών στα ακίνητα κατά 5,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2026

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν συγκράτηση στις αυξήσεις των διαμερισμάτων, με τα νέα ακίνητα να καταγράφουν άνοδο 6,2%

Σε τροχιά σταδιακής αποκλιμάκωσης κινείται η αγορά κατοικίας, καθώς η άνοδος των τιμών των οικιστικών ακινήτων εμφανίζει επιβράδυνση κατά το β΄ τρίμηνο του 2026. Σύμφωνα με τα νεότερα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η αγορά των ακινήτων δείχνει σημάδια συγκράτησης σε σύγκριση με τους έντονους ρυθμούς που καταγράφηκαν τα προηγούμενα έτη.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των διαμερισμάτων παρουσίασαν μέση αύξηση της τάξεως του 5,5% το β΄ τρίμηνο του 2026, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2025. Η εικόνα αυτή έρχεται σε συνέχεια της τάσης που παρατηρήθηκε το 2025, όπου ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανόδου διαμορφώθηκε στο 8,3%, εμφανίζοντας κάμψη σε σχέση με το 9,1% που είχε σημειωθεί το 2024.

Αναλύοντας τη σύνθεση της αγοράς, τα νέα διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) κατέγραψαν αύξηση 6,2%, ενώ στα παλαιότερα ακίνητα η άνοδος ήταν της τάξεως του 5,0%. Η τάση αυτή είναι ορατή και σε γεωγραφικό επίπεδο: κατά το β΄ τρίμηνο του 2026, οι τιμές στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 5,0%, στη Θεσσαλονίκη κατά 4,7%, στις άλλες μεγάλες πόλεις κατά 5,4% και στις λοιπές περιοχές της χώρας κατά 7,1%. Για το σύνολο των αστικών περιοχών της Ελλάδας, η μέση αύξηση για το ίδιο διάστημα ανήλθε στο 5,3%.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com