Ενημέρωση με ένα κλικ

Στη Βουλή για κύρωση δύο κρίσιμες αμυντικές συμφωνίες με ΝΑΤΟ και Γερμανία

Προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής εντός του επόμενου 15ημέρου οι συμβάσεις για την αντιβαλλιστική άμυνα και τις κοινές ασκήσεις στην Κρήτη.

Στη Βουλή των Ελλήνων κατατέθηκαν προς κύρωση δύο σημαντικές αμυντικές συμφωνίες, με στόχο την ενίσχυση της εθνικής άμυνας και της συνεργασίας με τους συμμάχους μας. Η πρώτη αφορά τη Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Επικοινωνιών και Πληροφοριών του ΝΑΤΟ (GRC MOD – NCI AGENCY BMD), η οποία προβλέπει την εθνική συνεισφορά στην ανάπτυξη της νατοϊκής αντιβαλλιστικής άμυνας.

Παράλληλα, κατατέθηκε προς κύρωση η Τεχνική Διευθέτηση μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας. Η συγκεκριμένη συμφωνία ρυθμίζει τη συμμετοχή της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων και της 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ στην Πολυεθνική Τακτική Βολή 2021, η οποία πραγματοποιείται από τη Γερμανική Πτέρυγα Πυραυλικής Αεράμυνας 1 στο Πεδίο Βολής ΝΑΤΟ (NAMFI) στην Κρήτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα δύο σχέδια νόμου αναμένεται να εισαχθούν προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής μέσα στο επόμενο 15ήμερο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com