Η επιχείρηση απομάκρυνσης επιβατών από το MV Hondius λόγω εστίας χανταϊού
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταφορά 94 ατόμων από το κρουαζιερόπλοιο στην Τενερίφη, ενώ ξεκίνησε η υγειονομική παρακολούθηση των επιβαινόντων
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης 94 επιβατών και μελών του πληρώματος από το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, στο οποίο εντοπίστηκε εστία χανταϊού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισπανίδας υπουργού Υγείας, οι 94 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν προέρχονται από 19 διαφορετικές εθνικότητες.
«Ζήσαμε μια πολύ έντονη ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός από το λιμάνι Γκραναδίγια ντε Αμπόνα, στο νησί της Τενερίφης, στα Κανάρια. Η ίδια διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση διεξήχθη ομαλά και με πλήρη ασφάλεια για το σύνολο των εμπλεκομένων.
Παράλληλα, το αεροπλάνο που μετέφερε περίπου είκοσι Βρετανούς επιβάτες από το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο προσγειώθηκε το βράδυ στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Οι Βρετανοί υπήκοοι που επέβαιναν στην πτήση αναμένεται να μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομείο κοντά στο Λίβερπουλ, προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα διάρκειας έως 72 ωρών.