Μαρίλια Μητρούση: «Δεν πρέπει να κουβαλά η μια γενιά τα τραύματα της άλλης»
Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλάει για την κληρονομικότητα των συναισθηματικών τραυμάτων και την αληθινή αξία της ευτυχίας, πέρα από τα υλικά αγαθά.
Η Μαρίλια Μητρούση, με αφορμή τη συμμετοχή της στην δραματική σειρά “Να μ’ αγαπάς” στον Alpha, παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου, όπου μίλησε για την κληρονομικότητα των συναισθηματικών τραυμάτων, αλλά και για την πραγματική αξία των υλικών αγαθών.
Σχετικά με το κατά πόσο κάποια τραύματα είναι κληρονομικά, η ηθοποιός τόνισε την ανάγκη να «κόβουμε» αυτά τα δεσμά, ώστε να μην ταλαιπωρείται η επόμενη γενιά από τις δυσκολίες των προηγούμενων. «Αν η γιαγιά σου είχε έναν κακό γάμο με έναν αυστηρό σύζυγο και η μητέρα σου, επίσης, έναν δύσκολο και αυταρχικό σύντροφο, δεν πρέπει να κουβαλήσεις αυτόν τον φόβο του γάμου και στη δική σου ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το τραύμα των προηγούμενων γενιών πρέπει να κλείνει, αφήνοντας χώρο για μια «ωραία, συντροφική ζωή». Η ζωή, άλλωστε, δεν είναι για να ζούμε μόνοι, αλλά για να μοιράζεται, με τις δυσκολίες να εναλλάσσονται με ευτυχισμένες στιγμές, στις οποίες πρέπει να εστιάζουμε. Η προσαρμογή, η ευελιξία και η αλλαγή είναι, κατά τη γνώμη της, βασικά στοιχεία για μια ολοκληρωμένη ζωή.
Ερωτώμενη για το αν η ύλη και το χρήμα φέρνουν την ευτυχία, η Μαρίλια Μητρούση έφερε ως παράδειγμα την οικογένεια Καλλιγά από τη σειρά. Παρόλο που η χλιδή και ο πλούτος τους εξασφαλίζουν μια άνετη καθημερινότητα, η ευτυχία απουσιάζει, όταν δεν έχουν δίπλα τους αγαπημένα πρόσωπα, όταν τους περιβάλλουν εχθροί ή όταν οι γάμοι γίνονται από συμφέρον. Η πτώση τους, λόγω κακοδιαχείρισης, αποκαλύπτει τους πραγματικούς τους χαρακτήρες, με την Εβίτα να ξεχωρίζει για την καθαρότητα του χαρακτήρα της, παραμένοντας ακέραια παρά τις δοκιμασίες.
Η ηθοποιός υπογράμμισε ότι τα χρήματα δεν σώζουν ούτε κάνουν κάποιον αθάνατο, αναφέροντας ως παράδειγμα την αρρώστια του πατέρα της Εβίτας. Έκανε μάλιστα αναφορά στα τρέχοντα γεγονότα στον πλανήτη, όπως ο πόλεμος στο Ισραήλ και η σχέση του με το Ιράν, καθώς και την κατάσταση στο Ντουμπάι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Πάμπλουτοι δεν ζουν στα εμιράτα; Με τα λεφτά τους έχουν καταφέρει να αλλάξουν τη ροή των γεγονότων; Δεν γίνεται πόλεμος; Δεν επικρατεί ανασφάλεια;», αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι ο πλούτος δεν μπορεί να αποτρέψει συγκρούσεις και ανασφάλεια.