Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρεύμα: Τέλος στα εξάμηνα σταθερά τιμολόγια

Τα πράσινα θα συνεχίσουν να ισχύουν και τα επόμενα χρόνια για τους παλαιούς πελάτες, αλλά όχι για νέους.

Σημαντικές αλλαγές προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος στα τιμολόγια ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2025, βάζοντας τέλος στα σταθερά μπλε τιμολόγια, καθώς εκτιμάται ότι οι πάροχοι εκμεταλλεύονται την εποχικότητα των τιμών και παγιδεύουν τους καταναλωτές, οι οποίο πρέπει να εκπαιδευτούν στη νέα πραγματικότητα των εποχικών διακυμάνσεων.

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Πότε λήγουν οι αιτήσεις - Ποιοι επωφελούνται από σημαντικές εκπτώσεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι θα καταργηθούν τα εξάμηνης διάρκειας σταθερά τιμολόγια που προωθούν οι εταιρείες και θα αντικατασταθούν από τα πλέον υποχρεωτικά 12μηνης διάρκειας. Η συγκεκριμένη αλλαγή γίνεται για να προστατευθούν οι καταναλωτές από αυξομειώσεις στις τιμές στα βραχυπρόθεσμα σταθερά τιμολόγια.

Για παράδειγμα, το καλοκαίρι οι τιμές της ενέργειας είναι συνήθως πιο υψηλές λόγω αυξημένης ζήτησης (κλιματιστικά, τουρισμός κ.λπ.). Τα 12μηνης διάρκειας τιμολόγια περιλαμβάνουν όλες τις εποχικές διακυμάνσεις.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύριο οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης των τιμών | Πρωινά Νέα

Τα «πράσινα τιμολόγια», που είναι τιμολόγια με σταθερές τιμές και διαφάνεια που επιτρέπει στους καταναλωτές να συγκρίνουν εύκολα τις προσφορές των παρόχων, θα συνεχίσουν να ισχύουν στην αγορά αλλά με αλλαγές.

Από το 2025, οι εταιρείες δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένες να προσφέρουν πράσινα τιμολόγια σε νέους πελάτες, αλλά για όσους τα έχουν ήδη, οι πάροχοι θα είναι υποχρεωμένοι να τα ανανεώνουν όσο οι πελάτες το επιθυμούν.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει