Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν “τσιμπάμε” στις τουρκικές προκλήσεις – Ξέρουν όλοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Σφαίρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η επιλογή μας είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις”. ΄Εκανε δε σαφές ότι αυτές αποτελούν σίγουρα και προεκλογικό παιχνίδι. Άλλωστε, όπως τόνισε, “το 63% των Τούρκων δεν θεωρούν την Ελλάδα απειλή. Είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”.

Άφησε δε ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου με την Άγκυρα λέγοντας ότι «μπορούμε να μιλάμε, έστω να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε».

Ερωτηθείς για την ενεργειακή κρίση, την οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανές φαινόμενο», εξήγησε ότι «η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί 10 φορές». Πρόσθεσε δε ότι «εμείς έχουμε δρομολογήσει έναν μηχανισμό υποστήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, φαντάζομαι θα ακούτε το τελευταίο διάστημα λιγότερα παράπονα από το προηγούμενο διάστημα”.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στην ενέργεια που αναμένονται, ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να δρομολογήσουν δράσεις εξοικονόμησης. Όσο εξοικονομείς σε σχέση με τον περυσινό σου λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη επιδότηση». Διευκρίνισε, δε, ότι «η μεγάλη διαφορά δεν είναι το φως, είναι η θέρμανση, η ψύξη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει