Ενημέρωση με ένα κλικ

Smarthink: Καλύτερη ποιότητα ζωής, χαμηλότερος λογαριασμός ρεύματος

Το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα, πρωτοπορεί -αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής της Τεχνητής Νοημοσύνης- με το  1o smart home οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στη χώρα μας. Με 165 χρόνια ιστορίας απευθύνεται τώρα σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές, ανεξάρτητα από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν επιλέξει και τους προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση για να μειώσουν την κατανάλωση και, άρα, το ύψος του λογαριασμού του ηλεκτρικού. Μάλιστα, παράλληλα με την εξοικονόμηση, η υπηρεσία Smarthink προσφέρει εξοικονόμηση και άνεση.

Η πρωτοποριακή υπηρεσία Smarthink από το  «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», ενσωματώνει εξειδικευμένους αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI), οι οποίοι της δίνουν τη δυνατότητα διαρκούς εκμάθησης των συνηθειών του καταναλωτή. Ως αποτέλεσμα, προσαρμόζεται στις ανάγκες της καθημερινότητάς του και αξιοποιεί τις έξυπνες συσκευές, τους αισθητήρες και την ειδική εφαρμογή για κινητά που έχει αναπτύξει η εταιρεία, για να προσφέρει στον χρήστη άνεση και οικονομία.

Δύο (από τα πολλά)

παραδείγματα

Για να γίνουν κατανοητές οι τεράστιες δυνατότητες του Smarthink, αρκούν δύο ενδεικτικά παραδείγματα:

  • Αν η οικογένεια βρίσκεται εκτός σπιτιού, έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται μέσω του Smarthink app -που είναι δωρεάν διαθέσιμο τόσο για iOS όσο και για Android – σε περίπτωση που κάποιο φως έχει μείνει ανοιχτό. Με ένα κουμπί της εφαρμογής, μάλιστα, το φως κλείνει και σταματά η άσκοπη σπατάλη ρεύματος που θα φούσκωνε τον επόμενο λογαριασμό.
  • Όταν έρθει η ώρα να επιστρέψει στο σπίτι, ο καταναλωτής μπορεί να έχει ρυθμίσει την εφαρμογή ώστε να ανάβει αυτόματα τον θερμοσίφωνα και να τον περιμένει ζεστό νερό στο σπίτι του μετά από μια κουραστική ημέρα.

Προβλέπει

τον επόμενο λογαριασμό

Παράλληλα, το Smarthink διαθέτει σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού, ώστε να ενημερώνει τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό, ο καταναλωτής έχει εκ των προτέρων -και βάσει της τιμής κιλοβατώρας που έχει ορίσει ο ίδιος- εικόνα για το ύψος του επόμενου λογαριασμού και μπορεί να προσαρμόζει τις καταναλώσεις του, ανάλογα με τους στόχους που βάζει. Σε αυτή την προσπάθεια, το Smarthink δεν περιορίζεται, βέβαια, μόνο σε ενημερωτικό ρόλο, αλλά χάρη στο ΑΙ προτείνει διαρκώς νέες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας .

 

 

 

Αρχίζοντας

την εξοικονόμηση

Το Starter Kit του Smarthink περιλαμβάνει μια σειρά 4 έξυπνων συσκευών, όπως: Έξυπνο Διακόπτη Θερμοσίφωνα, Έξυπνο Θερμοστάτη Αφής, Gateway και Έξυπνο Μετρητή Κατανάλωσης. Επιπλέον, διατίθενται και επιπλέον έξυπνες συσκευές με έξτρα δυνατότητες και ευκολίες όπως Έξυπνη πρίζα, Έξυπνος Αισθητήρας Χώρου , Έξυπνη Λάμπα, Έξυπνο Χειριστήριο κλιματιστικού, Αισθητήρας Πόρτας/Παραθύρου. Η εγκατάστασή του συστήματος και των devices γίνεται με εύκολο και καλαίσθητο τρόπο.

 

19,8% οικονομία

στο ηλεκτρικό Ρεύμα

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», μέσω του Smarthink, μία τετραμελής οικογένειας πετυχαίνει, κατά μέσο όρο, 19,8% εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό συνεπάγεται ότι αποσβένει το κόστος εγκατάστασης μέσα σε μόλις ένα οκτάμηνο!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει