Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ψήφιση της συμφωνίας σημαίνει τη θωράκιση της πατρίδας στην ταραγμένη Μεσόγειο (VIDEO)

Χαρακτήρισε την συμφωνία πρωτοπόρα λέγοντας ότι για πρώτη φορά προβλέπεται ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής σ επερίπτωση που τρίτος επιτεθεί σε ένα από τα 2 κράτη

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε: «Την περασμένη τρίτη στο Μέγαρο των Ηλυσσίων συνυπογράψαμε με τον Πρόεδρο Μακρόν την Συμφωνία για τη νέα εταιρική αμυντική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας. Είναι μια συνθήκη που αναβαθμίζει σημαντικά την δύναμη των χωρών μας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Η ψήφισή του θα σημαίνει την θωράκιση της πατρίδας μας και το πρώτο βήμα για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης και την θωράκιση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ».

Χαρακτήρισε την συμφωνία πρωτοπόρα λέγοντας ότι για πρώτη φορά προβλέπεται ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής σ επερίπτωση που τρίτος επιτεθεί σε ένα από τα 2 κράτη. «Και όλοι ξέρουμε ποιος απειλεί ποιον με casus belli στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αγορά των φρεγατών Belharra και στις κορβέτες που πρόκειται να αγοράσουμε και είπε ότι όλα αυτά όπως και τα πρώτα Rafalle δεν υπήρχαν πριν και θα φτάσουν στην Τανάγρα πριν το τέλος του χρόνου.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει