Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΚΑΒ: Ενισχύεται ο εξοπλισμός των αεροδιακομιδών (ΦΩΤΟ)

Το νέο απόκτημα του ΕΚΑΒ δεν ήταν το μοναδικό. Μετά από δωρεά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρελήφθησαν από τμήμα αεροδιακομιδών δύο καινούριες και σύγχρονες κάψουλες αρνητικής πίεσης και πολύ σύντομα θα παραληφθούν ακόμα τρεις.

Οι συγκεκριμένες κάψουλες έχουν προδιαγραφές για όλα τα ιπτάμενα μέσα, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Σκοπός τους είναι να προστατεύσουν τον ασθενή, τους πιλότους, τους αεροδιασώστες και γενικά το ιατρικό προσωπικό. Ουσιαστικά, δεν επιτρέπουν τη διασπορά οποιουδήποτε ιού προς το εξωτερικό περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο όλες οι πτήσεις, αεροδιακομιδής είναι απόλυτα ασφαλείς για πληρώματα ελικοπτέρων, κυβερνήτες και για κάθε επιβάτη στο μέσο.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Πρόκειται για τις Νορβηγικής κάψουλες EPI GUARD. Είναι πιστοποιημένες για την μεταφορά ασθενών με μολυσματικές νόσους, για covid-19 ebola κλπ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίγειες διακομιδές με ασθενοφόρα αεροδιακομιδές με ελικόπτερα μεσαίου και βαρέως τύπου. Αεροπλάνα για μικρές και μεγάλες αποστάσεις καλύπτοντας πλήρως τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΕΚΑΒ.

 

Τεχνικές λεπτομέρειες 

Μπαίνοντας σε τεχνικές λεπτομέρειες οι ασθενείς που εξυπηρετεί πρέπει να είναι έως δύο μέτρα περίπου ύψος και από 1.40 ελάχιστο και έως 150 κιλά βάρος. Αποτελείται από δύο κυρίως μέρη, την βάση με το ενσωματωμένο φορείο με δυνατότητα ανάκλησης στον άνω κορμό και στα πόδια. Και το άνω μέρος με διαφανές πλεξιγκλάς με πολλές υποδοχές για διενέργεια ιατρικών πράξεων καθώς και πρόσβαση για όλες τις συσκευές υποστήριξης. Μόνιτορ, αναπνευστήρα, χορήγηση υγρόν κ.α. Οι βάσεις της Ελευσίνας Σύρου και Ρόδου διαθέτουν ήδη τις δικές τους κάψουλες και το προσωπικό των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ έχει ήδη εκπαιδευτεί στην χρήση τους.

Πηγή: health4u.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει