Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: 22 νεκροί και 821 κρούσματα στην Ελλάδα!

78 τα νέα κρούσματα - 134 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 53 διασωληνωμένοι

Στα 78 ανέρχονται σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας στους 821.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 134 ασθενείς νοσηλεύονται και οι 53 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι 53 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Υπενθυμίζεται πως αυξάνονται τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με την μαύρη λίστα να μεγαλώνει καθημερινά, καθώς μετά τους 3 θανάτους που καταγράφηκαν εχθές στην χώρα μας, πριν λίγο «έφυγε» ένας ακόμα συνάνθρωπός μας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 2 νεκροί καταγεγραμμένοι σήμερα στην Ελλάδα.

Ο 21ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη και συγκεκριμένα από την περιοχή του Δήμου Μύκης, ενώ ο 22ος είναι από την Κρήτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, «το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του».

Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Όπως αναφέρει το Xanthinea.gr, ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στην περιοχή, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Αυτό, καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση στην περιοχή, αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

Στο ινφοργάφημα με το ημερήσιο δελτίο COVID-19 της Ζωής Κατσιγιάννη, βλέπουμε αναλυτικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανά κάθε νομό, όπως έχουν δημοσιευτεί από το υπουργείο Υγείας, αλλά και στον κόσμο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει