Ενημέρωση με ένα κλικ

Κικίλιας: «Εάν υπάρξει περιστατικό κοροναϊού, θα ανακόψουμε την εξάπλωσή του»

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του Συμβουλείου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξάπλωση του κοροναϊού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κ. Κικίλιας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες για την πρόληψη, αλλά και σωστή τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος, έχουν γίνει προσπάθειες για να υπάρξει επάρκεια σε μάσκες. «Αν υπάρξει περιστατικό κοροναϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» τόνισε ο υπουργός, συστήνοντας ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση από την μεριά των πολιτών.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού, καθώς υπάρχει σχέδιο δράσης με 13 νοσοκομεία αναφοράς. Ήδη έχουν γίνει και σχετικές ασκήσεις ετοιμότητας.

Ο υπουργός Υγείας, εξάλλου, κατέθεσε στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει