Ενημέρωση με ένα κλικ

Μνημόνιο για διάθεση ακριβών φαρμάκων από Φαρμακεία

Υπογράφηκε από τον υφυπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΠΦΣ

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ώστε να πραγματοποιείται η διάθεση από τα Φαρμακεία των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους για ογκολογικούς ασθενείς και ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, το Μνημόνιο αυτό «συνιστά μια εξέλιξη σημαντική τόσο για την Δημόσια Υγεία όσο και για τον Φαρμακευτικό Κλάδο».

Σύμφωνα με τους Έλληνες Φαρμακοποιούς του ΠΦΣ, με την συνεργασία αυτή «συμμετέχουν αποφασιστικά στην εξάλειψη της ταλαιπωρίας των ασθενών με βαριές παθήσεις επιπλέον δε εξασφαλίζουν την αναγκαία στήριξη και ενημέρωση για την ορθή λήψη των φαρμάκων και την αποφυγή συμβάντων που εγκυμονεί η απουσία φαρμακοποιού από την αλυσίδα διάθεσης των Φαρμάκων».

ΠΦΣ: «Θα υπάρξει επιστημονική αμοιβή μετά το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου»

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γ.Σ. του Κλάδου που πραγματοποιήθηκε στις 22/9/2019, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο αποτυπώνει όλες τις προϋποθέσεις που ετέθησαν σε αυτήν.

Το Μνημόνιο προβλέπει, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, «τη θεσμοθέτηση επιστημονικής αμοιβής των φαρμακοποιών για το έργο της διάθεσης των συγκεκριμένων ΦΥΚ, μετά το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου.

Με τη ρύθμιση αυτή αναγνωρίζεται και κατοχυρώνεται για πρώτη φορά επιστημονική αμοιβή για τους φαρμακοποιούς και αυτό είναι μια θεσμική κατάκτηση κάτι που είναι θεσμοθετημένο για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η απόφαση για την επιστροφή των ΦΥΚ στα φαρμακεία μας συμβάλλει στην βελτίωση της Δημόσιας Υγείας και την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ασθενών στο Φάρμακο τους με την ασφάλεια που παρέχει το φαρμακείο και η επιστημονική επάρκεια του Φαρμακοποιού.

Η συμφωνία αποδεικνύει την αναγκαιότητα της συνεργασίας των επιστημονικών φορέων με την Πολιτεία προς όφελος της Δημόσιας Υγείας, του Ασθενή και των Επιστημόνων Υγείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει