Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοροναϊός: Η Ρωσία σφραγίζει τα σύνορα με Κίνα

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αναστολή έκδοσης ηλεκτρονικής βίζας για το Κινέζους πολίτες

Σε μια προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κοροναϊού, η κυβέρνηση της Ρωσίας, ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων με την Κίνα, στην περιοχή της Άπω Ανατολής.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου: «Η σχετική εντολή υπεγράφη σήμερα και η εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει. Αργότερα, θα ενημερώσουμε τους πάντες, μέσω της καθιερωμένης διαδικασίας, για το κλείσιμο των συνόρων στην περιοχή της Άπω Ανατολής και για τα υπόλοιπα μέτρα που η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει».

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την αναστολή έκδοσης ηλεκτρονικής βίζας για το Κινέζους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη ρωσική επικράτεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 7.711, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε 170.

Στην επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε αρχικά ο κοροναϊός τον περασμένο Δεκέμβριο, το τελευταίο 24ώρο έχουν καταγραφεί 1.032 νέα κρούσματα και 37 θάνατοι.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο κήρυξης «παγκόσμιου συναγερμού».

Παρά τα μέτρα ασφαλείας των κινεζικών αρχών, ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί και στο εξωτερικό, καθώς κρούσματα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει