Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοροναϊός: Πιθανό σενάριο να περάσει τα ελληνικά σύνορα

Έχει σημάνει συναγερμός πολλές φορές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ο νέος κοροναϊός μπήκε πλέον και στην Ευρώπη, γεγονός που κάνει τους Έλληνες επιστήμονες να θεωρούν πως είναι πιθανό να φθάσει και στη χώρα μας κάποια στιγμή.

Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ θεωρούν πιθανό το σενάριο να περάσει και τα ελληνικά σύνορα. Εάν τουλάχιστον ο ιός συνεχίσει να ταξιδεύει με τους ίδιους ρυθμούς με σήμερα.

Άλλωστε ήδη έχει σημάνει συναγερμός πολλές φορές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για ταξιδιώτες που έφθασαν από την Κίνα ή από άλλες χώρες όπου έχει καταγραφεί ο Νέος Κοροναϊός.

Γι αυτό και όλες οι υγειονομικές αρχές είναι σε πλήρη ετοιμότητα και έχουν θέσει σε συναγερμό και τα νοσοκομεία ώστε αν χρειασθεί να αντιμετωπισθούν τα πιθανά κρούσματα. Εξάλλου οι οδηγίες που έχουν λάβει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι να προετοιμασθούν όλα τα κράτη για κάθε ενδεχόμενο.

Ο νέος κοροναϊός άλλωστε επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς ενώ εκατομμύρια πολίτες στην Κίνα είναι σε καραντίνα. Και στην Ελλάδα όμως οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και του υπουργείου Υγείας έχουν ανασύρει από τις αποθήκες, τις ειδικές στολές που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις πανδημίας για να απομονωθούν τα πιθανά περιστατικά και έχουν θέσει σε κόκκινο συναγερμό δύο μεγάλα Νοσοκομεία το Αττικόν και το Σωτηρία.

Εάν διαπιστωθεί κρούσμα θα μεταφερθεί σε ένα από τα δύο αυτά νοσοκομεία με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει