Ενημέρωση με ένα κλικ

Αντώνης Σρόιτερ: «Να λέμε τις ειδήσεις όπως είναι»

Συνέντευξη του Αντώνη Σρόιτερ, στο «ΘΕΜΑ»

Σε συνέντευξη του στο «ΘΕΜΑ» ο Αντώνης Σρόιτερ, αναφέρθηκε στους αληθινούς στόχους της ενημέρωσης, του δελτίου αλλά και στο δικό του προσωπικό στοίχημα.

Τι αλλάζει αυτή τη σεζόν στο δελτίο ειδήσεων το Alpha;

«Αλλάζουν πολλά και αλλάζει και το στούντιο. Θα είναι πιο σύγχρονο, πιο φρέσκο, με προηγμένα εφέ. Γενικότερα θα υπάρχουν πολλές καινοτομίες στο δελτίο και, όπως ήδη συμβαίνει, με τις σύγχρονες γραφικές απεικονίσεις ο παρουσιαστής μπορεί να περπατά σε ένα εικονικό σκηνικό και παράλληλα να συνομιλεί με ρεπόρτερς και καλεσμένους. Το δελτίο μας ανανεώνεται με ενισχυμένη τεχνολογία ενώ πλέον θα διαθέτει και κάμερες GPS».

Επιστρέφεις σε μία περίοδο με δύο πολύ μεγάλα μέτωπα, την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να είναι απειλητική. Πόσο δύσκολο είναι το στοίχημα της ενημέρωσης;

«Από την περασμένη χρονιά υπήρχε ‘βαριά’ ενημέρωση. Και τα δύο αυτά μέτωπα ήδη υπήρχαν. Θυμίζω πως τα δελτία ειδήσεων είχαν γίνει δίωρα και όλη η τηλεόραση είχε ενημερωτικό περιεχόμενο. Και αυτή η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Τα ελληνοτουρκικά θα κρατήσουν πολύ ενώ ο ιός είναι εδώ και θα μείνει για καιρό. Το μεγάλο στοίχημα είναι όχι απλά να ενημερώνεις τον τηλεθεατή. Δεν πρέπει να τον απωθείς προβάλλοντας απλά αρνητικές ειδήσεις. Θα πρέπει να «περνάει» η ενημέρωση στον κόσμο μέσα από ενδιαφέρουσες πτυχές. Όπως για παράδειγμα, τι αλλάζει στην ζωή μας μέσα από όλα όσα πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο ανταγωνισμός θα είναι πιο έντονος; Τα δελτία ξαφνικά μετακινούν την ώρα έναρξης στις 18.50 και στις 19.00.

«Ο ΑΝΤ1 έχει ξαναπροσπαθήσει στη συγκεκριμένη ζώνη. Ουσιαστικά πάντα είχαμε ανταγωνισμό στις 19.00. Ευπρόσδεκτος είναι ο ανταγωνισμός και ειδικά σε μία χρονιά όπως είναι αυτή. Από την άλλη, όλο αυτό που συμβαίνει, δείχνει πως τελικά η επιλογή του Alpha να μεταδίδεται τη συγκεκριμένη ώρα το δελτίο ειδήσεων είναι σωστή, άσχετα αν κάποτε δέχτηκε έντονη κριτική από τον ανταγωνισμό, ο οποίος πίστευε πως ήταν λάθος επιλογή. Το ίδιο συνέβη και όταν αποφασίστηκε από τον σταθμό ο παρουσιαστής να είναι όρθιος. Ολοι σχεδόν πλέον σηκώθηκαν από την καρέκλα τους…»

Οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι ποιοι είναι γι αυτή τη χρονιά;

«Εδώ και έξι χρόνια είμαστε πρώτοι. Βέβαια ζούμε και σε μία περίοδο όπου όλοι με κάποιο τρόπο πιστεύουν ότι είναι πρώτοι. Εκεί που βρίσκομαι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Κι όχι μόνο για τα νούμερα αλλά γιατί το δελτίο του Alpha είναι ένα δελτίο αντικειμενικό. Ο στόχος μου και ο στόχος του σταθμού είναι να ενημερώνουμε δίχως να παραπληροφορούμε και δίχως να δημιουργούμε εντυπώσεις. Να λέμε τις ειδήσεις όπως είναι. Στο πέρασμα του χρόνου αυτό μένει. Και σ’ εμάς και στον κόσμο. Ένα σοβαρό δελτίο με σοβαρή ενημέρωση».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More