Ενημέρωση με ένα κλικ

Στέφανος Κυριακίδης: «Στη δημόσια τηλεόραση πρέπει να προβληματιστούν με αφορμή το Κόκκινο Ποτάμι»

Ο ίδιος μίλησε για το αν απολαμβάνει την αναγνωρισιμότητα που του έχει δώσει ο ρόλος του και αν είναι ικανοποιημένος από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της σειράς.

«Μου αρέσει, ψέματα δεν θα πω. Και δεν σας κρύβω ότι αρκετοί μου είπαν χαριτολογώντας ότι είμαι τόσο πειστικός στον ρόλο μου που θα μπορούσα να κάνω και Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία. Μου αρέσει που με σταματούν στον δρόμο και με ρωτούν διάφορα γύρω από την υπόθεση και τις εξελίξεις της σειράς.

Αυτό που καίει τον κόσμο περισσότερο είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τους ήρωες της σειράς και ποιοι από αυτούς θα πεθάνουν. Κάποια στιγμή ο θεόκλητος λέει ότι «είμαστε Ελληνες Πόντιοι». Η ρήση του αυτή έχει μείνει σε πολύ κόσμο και μου λένε πόσο συγκινήθηκαν και συνάμα πόσο προβληματίστηκαν με τη φράση του αυτή. Είναι σαν να άνοιξε ένα παράθυρο και είδαμε ξαφνικά, και εμείς που παίζουμε, αυτά που δεν μας είπαν τόσα χρόνια στα σχολεία».

Είστε ικανοποιημένος από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της σειράς;

«Πάρα πολύ και χαίρομαι γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε καλούς συνεργάτες αλλά και μαθητές μου οι οποίοι παίζουν πολύ καλά, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτό που έκανε ο Μανουσάκης με τη σειρά είναι ευλογία για την τηλεόραση. Τέτοιες σειρές πρέπει να γίνονται και πρέπει να βρεθούν και μιμητές. Στη δημόσια τηλεόραση πρέπει να προβληματιστούν με αφορμή το «Κόκκινο Ποτάμι». Ενα ιδιωτικό κανάλι όπως είναι το Οpen ρίσκαρε και πέτυχε.

Ο Ιβάν Σαββίδης ρίσκαρε επενδύοντας σε κάτι πιο ουσιαστικό και βλέπετε ότι με την αγάπη που το περιβάλαμε όλοι μας λειτούργησε. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ με την ευκολία που χαρακτηρίζει πολλές δουλειές της τηλεόρασης. Εμάς μας βγαίνει η ψυχή, αλλά όταν πάμε το βράδυ σπίτι, λέμε: «Παναγιά μου, τι ωραία που ήταν. Μου βγήκε η ψυχή μου πάλι σήμερα, αλλά δούλεψε το μυαλό μου». Η παιδεία μπορεί να περάσει πολύ γερά μέσα από την τηλεόραση. Το πιστεύω αυτό» είπε στο tv Έθνος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει