Βαγγέλης Κονιτόπουλος: «Μου έκλεψαν την αδελφή από το Παίδων το 1949»
Ο γνωστός τραγουδιστής αποκαλύπτει τις σοκαριστικές προσπάθειες που κατέβαλε για να εντοπίσει τη χαμένη αδελφή του, φτάνοντας μέχρι την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.
Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα στο Action24 το βράδυ της 21/5, αναφέρθηκε στους σταθμούς της ζωής του, εστιάζοντας σε ένα συγκλονιστικό οικογενειακό δράμα που τον ακολουθεί για χρόνια. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε την υπόθεση της κλοπής της αδελφής του, η οποία χρονολογείται από το 1949.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος, η μητέρα του μετέφερε το άρρωστο βρέφος από τη Νάξο στο νοσοκομείο «Παίδων», με τη βοήθεια της αδελφής της. Εκεί, το παιδί χάθηκε, με τους υπεύθυνους να ισχυρίζονται ψευδώς ότι κατέληξε. Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος πληροφορήθηκε το γεγονός στις αρχές του ’90, όταν η μητέρα του, βλέποντας σχετικές ειδήσεις στην τηλεόραση, αναρωτήθηκε αν η δική της περίπτωση εμπίπτει σε εκείνο το κύκλωμα αρπαγών.
«Έψαξα στο “Παίδων”, τους υποσχέθηκα να αναζητήσουν αρχεία, αλλά μετά από ενάμιση μήνα μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε εισαγωγής ούτε εξαγωγής του παιδιού», εξομολογήθηκε ο καλλιτέχνης. Παρά τις προσπάθειές του, που περιέλαβαν τη διενέργεια τεστ DNA σε εξειδικευμένες πλατφόρμες και τη βοήθεια από την Αγγελική Νικολούλη, η υπόθεση παραμένει ένα άλυτο μυστήριο, καθώς, όπως τον ενημέρωσαν, η έκταση των υιοθεσιών και των παράνομων ενεργειών εκείνης της περιόδου –με δεκάδες χιλιάδες παιδιά να φέρονται πως στάλθηκαν στην Αμερική– καθιστά την έρευνα εξαιρετικά δύσκολη.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο μουσικός μίλησε επίσης για την προσωπική του πορεία, τον πρώτο του γάμο στα 22 του χρόνια και τη δυσκολία που αντιμετώπισε τότε λόγω της αδυναμίας τεκνοποίησης, πριν τελικά βρει την ευτυχία στον τρίτο του γάμο, με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί 10 ετών.