Ενημέρωση με ένα κλικ

FAZ: Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να γίνει παράδειγμα στην Ε.Ε

Σύμφωνα με άρθρο της δημοσιογράφου, στη γερμανικής εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Τομπίας Πίλερ, “υπό την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα δείχνει την καλύτερη πλευρά της”.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, «η κυβέρνηση των Αθηνών μόλις παρουσίασε τα σχέδια της για την χρήση των πόρων από το σχεδιαζόμενο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Ενώ, για παράδειγμα, η Ρώμη εξακολουθεί να έχει «κολλήσει» σε γενικές γραμμές».

Και προσθέτει: «Ακόμα πιο σημαντικό από την ταχύτητα δράσης είναι το γεγονός ότι το σχέδιο των Αθηνών διέπεται από οικονομική συνέπεια. Μάλιστα, αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες αδυναμίες της χώρας: χαμηλό ποσοστό επενδύσεων, έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ανάγκη κάλυψης των κενών στην ψηφιοποίηση και έλλειψη υποδομών για «Πράσινη» επένδυση.

»Με αυτόν τον τρόπο, τα έργα του σχεδίου των Αθηνών δεν βοηθούν μόνο στην αντιμετώπιση της κρίσης της νέου κορωνοϊού. Η Ελλάδα θα μπορούσε επίσης να βγει και από την δική της εθνική κρίση. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτοί που κυβερνούν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις.

»Με το σχέδιό του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε πλέον να γίνει παράδειγμα στην ΕΕ. Μπροστά στο σχέδιό του, όσοι τον αμφισβητούν έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να αρνηθούν τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης. Αλλά ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να το παρουσιάσει ακόμη καλύτερα στην Ευρώπη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει