Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: “Πάνω από 30.000 έλεγχοι για παρεμπόριο τον τελευταίο χρόνο”

Τις δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από τον Αύγουστο του 2019 έως και σήμερα, με στόχο την πάταξη του παρεμπορίου παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης του προγράμματος «Authenticities» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (11/9) στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε «το παρεμπόριο αποτελεί μεγάλη πληγή» που πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πράξη καθώς επιφέρει τεράστια απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο και πολλές χαμένες θέσεις εργασίας.

Ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε πως στη διάρκεια ενός έτους πραγματοποιήθηκαν 30.000 έλεγχοι, σε ποσοστό 1600% περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά, επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 2 εκατ. ευρώ και κατασχέθηκαν χιλιάδες τόνοι προϊόντων. «Καταφέραμε να εμπνεύσουμε στην αγορά μία εικόνα τάξης και ελέγχου που δεν υπήρχε ποτέ τα προηγούμενα 25 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως χάρη στις ενέργειες του υπουργείου η Ελλάδα «βγήκε από τη λίστα της ντροπής της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως χώρα που συστηματικά παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα».

Ανακοίνωσε ακόμη πως θα εγκαθιδρυθούν έξι μόνιμα σημεία ελέγχου της διακίνησης των προϊόντων σε όλη την Εγνατία Οδό, από την Αλεξανδρούπολη έως την Ηγουμενίτσα. Το πρώτο τοποθετήθηκε στον κάθετο δρόμο Κομοτηνή προς Νυμφαία Ροδόπης και ακολουθούν άλλα πέντε. «Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να ελέγχουμε όλα τα φορτηγά τι διακινούν, ώστε να μην μπορεί να περνάει προϊόν απομιμητικό. Θα ακολουθήσουν οι εθνικές οδοί και σε δυο χρόνια από σήμερα να είναι πρακτικά αδύνατη η διακίνηση απομιμητικών προϊόντων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More