Ενημέρωση με ένα κλικ

Αχτσιόγλου: “Η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις”

Ότι η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σημείωσε πως οι εργαζόμενοι απολύονται ελεύθερα ακόμα και αν η επιχείρηση επιδοτείται πλήρως από το κράτος για τις εργοδοτικές εισφορές.

Αρχικά ανέφερε: «Τη στιγμή που η ύφεση καταγράφει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στο 15,2% το δεύτερο τρίμηνο και η ανεργία αυξάνεται διαρκώς, η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ήταν σε αναστολή εργασίας στις 30 Ιουνίου, απολύονται ελεύθερα ακόμα και αν η επιχείρηση επιδοτείται πλήρως από το κράτος για τις εργοδοτικές εισφορές».

Όσο αναφορά την προστασία των θέσεων εργασίας από το πρόγραμμα “Συν-Eργασία” είπε: «Πέρα από την εκδικητικότητα προς τους εργαζόμενους, η απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών επιβεβαιώνει -όπως εξ αρχής είχαμε τονίσει- ότι ούτε οι αναστολές συμβάσεων ούτε και το διαβόητο “Συν-Eργασία” θεσπίστηκαν για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και τα όσα αντίθετα έλεγε τότε ο κ. Βρούτσης ήταν μόνο για να θολώσει την αλήθεια».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει