Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη»

Δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς από το Βασιλικό Ευβοίας, μετά τις πλημμύρες οι οποίες έως τώρα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 5 ατόμων.

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, το είχαμε υπολογίσει με λιγότερα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε»

«Είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα»

«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν… Είμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει, κλιματική αλλαγή, οι συνθήκες δυσκολεύουν… Από την πρώτη στιγμή όλοι είμαστε στις πληγείσες περιοχές για να αποφύγουμε τα μοιραία»

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια».

«Υπάρχει πρωτοβουλία και συνεργασία με την περιφέρεια και τα υπουργεία για βοήθεια και αλληλεγγύη στους πληγέντες. Από αύριο θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο της καταγραφής για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε άμεσα οι ζημιές».

«Είναι άλλη μια μεγάλη απόδειξη, ο σεβασμός στο περιβάλλον… Οι πυρκαγιές φέρνουν πλημμύρες και οι πλημμύρες δημιουργούν ζητήματα. Θωρακίζουμε αυτό το χρόνο τις περιοχές μας σε συνεργασία με τους δημάρχους».

Εντός της επισκέψεως του στο Βασιλικό, ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στο δημαρχείο Βασιλικού όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει