Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: “Σε καθεστώς αιχμαλωσίας η Αγία Σοφία”

Θέση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να σημειώνει πως η μεγάλη Του Θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας, σε συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Αρχικά είπε: «Η μεγάλη Του Θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας», ενώ σημείωσε πως πρόκειται όχι μόνο για διεθνές ζήτημα αλλά και για ελληνοτουρκικό.
Στη συνέχεια επεσήμανε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Ερντογάν μας πονάει, μας οργίζει, μας δημιουργεί ψυχική και συναισθηματική φόρτιση και ασφαλώς είναι διεθνές θέμα, αλλά είναι και ελληνοτουρκικό θέμα».
Παράλληλα τόνισε πως δεν είναι μόνο ελληνοτουρκικό θέμα: «Όχι μόνο για την Αγία Σοφία αυτή καθαυτή μόνον, αλλά για το τι αυτό δηλώνει για τις προθέσεις του Ερντογάν για το μέλλον. Να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες αλλά να είμαστε και δυνατοί και αποφασισμένοι. Έτσι μας δοκίμαζε και στον Έβρο και έφαγε το χαστούκι του».
Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως απόφαση αυτή δείχνει ότι ο Ερντογάν δεν υπολογίζει τη Δύση: «Ακολουθεί οριστικά τον δρόμο προς την Ανατολή. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα είναι δυνατή».
Τέλος, για το θέμα της κάλυψης των αγιογραφιών είπε ότι: «είναι αίσχος η απόφαση αυτή. Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δε μπορεί να είναι η ίδια με πριν».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει