Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίσκεψη Κικίλια στο Καστελόριζο

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή εκπαίδευση του προσωπικού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού

Το Καστελόριζο επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Συστήματος Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο ίδιος παραβρέθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, συγκαλώντας διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Γιώργου Σαμσάκου και των Αντιδημάρχων Στράτου Αμύγδαλου και Δημήτρη Αχλαδιώτη.
Εντός της συσκέψεως αποφασίστηκαν τα εξής:

– Άμεση πρόσληψη ως επικουρικό προσωπικό, ειδικευμένης γυναικολόγου-μαιευτήρα, συνυπηρετώντας με τον ένστολο σύζυγό της.

– Κάλυψη εντός των προσεχών ημερών της κενής θέσεως ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου από οπλίτη ιατρό, έπειτα από συνεννόηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

– Συγκρότηση ομάδων από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με σκοπό την πραγματοποίηση επισκέψεων παροχής ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους του ακριτικού Καστελόριζου.

– Επέκταση της χρήσης τηλεϊατρικής από το Γ.Ν. Ρόδου, πέρα από τα προγραμματισμένα ραντεβού και σε έκτακτα περιστατικά για συγκεκριμένες ειδικότητες.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή εκπαίδευση του προσωπικού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, στη χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας και στη διαχείριση ύποπτων περιστατικών κορονοϊού.

Τόνισε ότι το Καστελόριζο λόγω και της γεωγραφικής του θέσης, αποτελεί άμεση προτεραιότητα στην περίπτωση που απαιτηθεί αεροδιακομιδή, για οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί αντιμετώπιση από ανώτερο υγειονομικό σχηματισμό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει