Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεοδωρικάκος: Άμεσα στους δήμους τα χρήματα από το πρόγραμμα «Τρίτσης»

Την Πέμπτη το πρωί παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ανακοινωθεί το μεγάλο πρόγραμμα έργων και δράσεων στους δήμους όλης της χώρας «Αντώνης Τρίτσης» όπως ανακοίνωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εξηγώντας ότι «τα χρήματα αυτά θα πέσουν τώρα και όχι μετά από 1,5 χρόνο».

Σημείωσε, δε, ότι τα χρήματα αυτά «δεν έχουν καμία σχέση με το ευρύτερη αναπτυξιακό πακέτο των 32 δισ. από την Ευρώπη» διευκρινίζοντας ότι «το ετοιμάσαμε μέσα στον κορονοϊο με τη συνεργασία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και ήδη εξελίσσονται περί τα 460 έργα που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος «το γεγονός ότι θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός δείχνει ότι για τον ίδιο αποτελεί ισχυρή προτεραιότητα η τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε «αισιόδοξος» για το άνοιγμα του τουρισμού υπενθυμίζοντας ότι «τα καταφέραμε στους δύσκολους μήνες της καραντίνας που δεν ήταν εύκολο λόγω του χαρακτήρα των Ελλήνων, πετύχαμε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες».

«Η εικόνα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός από τη Σαντορίνη ήταν ισχυρό κάλεσμα στους πολίτες της Γης ότι η Ελλάδα είναι ασφαλέστατος προορισμός» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς τέλος για ενδεχόμενο εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «είναι τόσο ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός που δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για τις εκλογές».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει