Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο αεροδρόμιο Σαντορίνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφίες)

Στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τους οινοπαραγωγούς του νησιού.

Την περιοδεία του στη Σαντορίνη, ολοκλήρωσε ο Κυριακός Μητσοτάκης, επιθεωρώντας την πρόοδο των εργασιών για την αναβάθμιση του αερολιμένα Σαντορίνης.

Το έργο με έτος περάτωσης το 2021, προβλέπει ριζική ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων του αεροδρομίου.

Πιο συγκεκριμένα το έργο προβλέπει την επέκταση του τερματικού σταθμού κατά 12.900 τετραγωνικά μέτρα αλλά και την ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων του. Αυτό συνεπάγεται στον υπερδιπλασιασμό των σταθμών  check-in, από οκτώ σε 17, αλλά και αύξηση των σημείων ελέγχου ασφαλείας.

Ταυτόχρονα προβλέπεται η κατασκευή δεύτερου ιμάντα παραλαβής αποσκευών, αλλά και η προσθήκη μιας πύλης επιβίβασης.

Εντός του σχεδίου έχει ενταχθεί, η αναδιοργάνωση του χώρου σταθμεύσεως των αεροσκαφών, καθώς και η κατασκευή νέου φυλακίου για την καλύτερη φύλαξή του.

Παράλληλα έχει ενταχθεί και η δημιουργία νέου πυροσβεστικού σταθμού και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου και του χώρου στάθμευσης οχημάτων.

Η ξενάγηση του πρωθυπουργού στο εργοτάξιο, πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Οικονομικό Διευθυντή της Fraport Greece, Βαγγέλη Μπαλτά, τoν Διευθυντή Λειτουργιών της εταιρείας Ηλία Μαραγκάκη, τον υπεύθυνο του κατασκευαστικού έργου Κωνσταντίνο Θεοφανίδη και τον διαχειριστή του αεροδρομίου, Δημήτρη Παντελή.

Την προηγούμενη ημέρα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα του τουρισμού, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Santo της Σαντορίνης, όπου τον ξενάγησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του συνεταιρισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στον χώρο με τα βαρέλια ενώ έλαβε ως δώρο ένα κρασί Vinsanto, παραγωγής του 1993. Ανάμεσα σε 500 μπουκάλια του έδωσαν το νούμερο 68, καθώς είναι γεννημένος το 1968.

Στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τους οινοπαραγωγούς του νησιού, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την στήριξή του στην πρωτογενή παραγωγή και στον τομέα του κρασιού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει