Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Αύξηση των δόσεων για φόρο και ΕΝΦΙΑ – Ενίσχυση του προγράμματος Συν-Εργασία

Τέσσερις ακόμα νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι:

– Το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με άλλα 200 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλη Ιουλίου θα καλύπτει έως το 60% των εργοδοτικών εισφορών. Αν χρειαστεί θα επεκταθεί για Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

– Ερχόμαστε όμως να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Οι οφειλές Μαρτίου έως Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλεί θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου και μάλιστα από το 2021.

-Έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων για φόρο εισοδήματος και για ΕΝΦΙΑ. Τα φυσικά πρόσωπα σε 8 μηνιαίες. Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η ρευστότητα των φορολογούμενων.

-Όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει