Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύψας: Στον συνωστισμό ο κορονοϊός μεταδίδεται σαν πυρκαγιά

«Ο ιός μεταδίδεται σαν πυρκαγιά όταν υπάρχει συνωστισμός», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικός Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι, «Δεν υπάρχει τουρισμός με απόλυτη ασφάλεια, όταν ανοίγουμε τα σύνορά μας, όταν περιμένουμε τουρίστες τότε αναλαμβάνουμε ένα ρίσκο. Πιστεύω όμως ότι το ρίσκο είναι λελογισμένο και μπορούμε να το πάρουμε για να μην καταρρεύσει η οικονομία».

«Επειδή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την επιβίβαση των τουριστών στο αεροπλάνο θα επικεντρωθούμε στα δικά μας μέτρα τα οποία είναι ένα δειγματοληπτικό τέστινγκ από ορισμένες χώρες και τουρίστες όταν φτάνουν στο αεροδρόμιο αλλά κυρίως στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που αυτή τη στιγμή τοποθετείται και περιλαμβάνει γιατρό σε κάθε ξενοδοχείο, τέστινγκ που δεν είναι διαθέσιμο σε όλους, τοπικές δομές υγείας που αναλαμβάνουν να απομονώνουν το κρούσμα, να κάνουν την ιχνηλάτηση και έτσι να μη υπάρχει διασπορά στην κοινότητα».

«Με τον τρόπο αυτό δεν θα έχουμε εκτατεμένα lockdown στις τουριστικές περιοχές», εξήγησε ο κ. Σύψας αναφορικά με τον τρόπο αλλά και το ρίσκο που αναλαμβάνει η χώρα με το άνοιγμα στον τουρισμό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει