Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην Υπηρεσία Ασύλου ο Ν. Μηταράκης

Την Υπηρεσία Ασύλου στη λεωφόρο Κατεχάκη επισκέφθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να δει εάν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής λόγω κορονοϊού.

Οι εικόνες συνωστισμού αιτούντων άσυλο έξω από την Υπηρεσία συνεχίστηκαν και σήμερα, και σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «στη χώρα μας υπάρχουν 100.000 αιτούντες άσυλο, κάτι που δημιουργεί πίεση σε μία υπηρεσία με λίγες εκατοντάδες υπαλλήλους. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον όγκο αιτήσεων και ανανεώσεων και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «οκτώ στους δέκα αιτούντες άσυλο δεν θα έπρεπε να βρίσκονται έξω από την Υπηρεσία».

Όπως εξήγησε, «έχουν ενημερωθεί ότι οι άδειες παραμονής έχουν παραταθεί και ότι πολλές από τις μεταβολές που θέλουν να κάνουν γίνονται ηλεκτρονικά και ότι η κάρτα υγείας ΠΑΑΥΠΑ βρίσκεται πλέον στο διαδίκτυο».

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλον αυτόν τον κόσμο ότι οι διαδικασίες γίνονται πλέον ψηφιακά. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται διαρκώς για την ενημέρωση των αιτούντων άσυλο, έχουν αυτήν την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τους δώσουμε μια πληροφορία που είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο».

Τέλος, σημείωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την Υπηρεσία Ασύλου και ενισχύθηκε η παρουσία της αστυνομίας από τα ξημερώματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More