Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση δεν κάθεται να χαράξει μια εθνική στρατηγική»

Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση στον τηλεοπτικό σταθμό BestTv

Μέσα από συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό BestTv, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, επιβεβαιώνοντας τη στροφή της Κουμουνδούρου στα εθνικά ζητήματα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αυξανόμενη επιθετικότητα από πλευράς Τουρκίας κατηγορώντας την άρνηση της κυβέρνησης για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, προκειμένου, να χαραχθεί εθνική στρατηγική για την αντιμετώπισή της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση του Έλληνα Επιτρόπου, Μαργαρίτη Σχοινά

«Ενώ χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες που είναι σε καίριες θέσεις να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν τη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή, δεν το βλέπουμε αυτό ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο (…) Δεν μας ικανοποιεί η στάση του κ. Σχοινά. Πώς να μας ικανοποιεί; Όταν έχουμε Έλληνες σε τόσο κρίσιμα πόστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν υπάρχουν από τη μεριά τους κατάλληλες ενέργειες για να προστατευτούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο προσθέτοντας:

«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση επιτέλους να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για το πώς αντιμετωπίζουμε αυτή τη νέα ένταση από την πλευρά της Τουρκίας. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς, η κυβέρνηση -μπορεί σε ρητορικό επίπεδο να μιλά για ασύμμετρες απειλές αλλά- δεν κάθεται να χαράξει μια εθνική στρατηγική για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την ένταση και νομίζω ότι έχουμε μπει σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο».

Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου 2019, όταν «Τσίπρας και Αναστασιάδης πέτυχαν για πρώτη φορά να υπάρχει στο κείμενο αναφορά για κυρώσεις» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ένα χρόνο αργότερα δεν έχει καταφέρει, ακόμα, αυτές να ενεργοποιηθούν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει