Ενημέρωση με ένα κλικ

Καραμανλής: Υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη στις πτήσεις

Για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και για τη σταδιακή αύξηση των πτήσεων, αρχικά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου η κίνηση συγκριτικά με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι βελτιωμένη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ η τιμή του μεμονωμένου εισιτηρίου κανονικά διαμορφωνόταν στο 1,27 ευρώ, όμως με εισήγηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να κάνει την αναπροσαρμογή και τη στρογγυλοποίηση προς τα κάτω, δηλαδή στο 1,20 ευρώ.

Σημείωσε δε ότι η τιμή του εισιτηρίου μειώνεται έτσι στα επίπεδα του 2014, ενώ υπενθύμισε ότι οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών ανανεώνοντας την κάρτα τους θα λάβουν αυτομάτως έναν μήνα δωρεάν ενώ οι κάτοχοι τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν στην επόμενη ανανέωση της κάρτας τους πίστωση χρόνου 55 ημερών, τόσες ημέρες δηλαδή όσες είχαν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι έτσι θα τονωθούν ουσιαστικά τα έσοδα του ΟΑΣΑ και υπενθύμισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την τιμή του εισιτηρίου στο 1,40 ευρώ, τα έσοδα του Οργανισμού μειώθηκαν από 220 εκατ. ευρώ το 2014 σε 154 εκατ. ευρώ το 2019.

Οι τιμές

Οι τελικές τιμές όπως διαμορφώνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν ως εξής:

Ενιαίο εισιτήριο 1,20 ευρώ

Ενιαίο μειωμένο 0,50 ευρώ

10+1 εισιτήρια 12,00 ευρώ

Εισιτήριο 24 ωρών 4,10 ευρώ

Εισιτήριο 5 ημερών 8,20 ευρώ

Τουριστικό εισιτήριο 20,00 ευρώ

Εισιτήριο Αεροδρομίου 9,00 ευρώ

Μειωμένο εισιτήριο Αεροδρομίου 4,50 ευρώ

Εισιτήριο λεωφορειακών γραμμών Express Αεροδρομίου 5,50 ευρώ

Μειωμένο εισιτήριο λεωφορειακών γραμμών Express Αεροδρομίου 2,70 ευρώ

Για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, οι νέες τιμές είναι οι εξής:

30 ημερών 27 ευρώ

Μειωμένο 30 ημερών 13,50 ευρώ

30 ημερών + Αεροδρόμιο 45,00 ευρώ

90 ημερών 78,00 ευρώ

180 ημερών 155,00 ευρώ

365 ημερών 300,00 ευρώ

Τι θα γίνει με τις πτήσεις

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη και πως σημειώθηκε αύξηση στις πτήσεις. Από 1η του μηνός έγιναν 203, από τις οποίες το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού.

Όπως αναφέρεται και στη Notam περιορισμούς θα έχουν έως 15/6 οι Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία.

Όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα υπόκεινται στο τεστ, ενώ μετά τις 15/6 θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σχόλιο για τουρκική προκλητικότητα

Τέλος, αναφέρθηκε στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν επικίνδυνο. Επιβεβαίωσε δε πως η Ελλάδα θα απαντήσει αναλόγως.

Η δημοσίευση από την τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης σχετικά με τα 24 οικόπεδα που οριοθέτησε η Άγκυρα, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είναι άλλη μία προκλητική κίνηση από τον Ερντογάν, που επιβεβαιώνει το ψευτομνημόνιο με τη Λιβύη, όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής.

«Το διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ έντονο. Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η ελληνική αντίδραση θα είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ σκληρή».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει