Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεοδωρικάκος: “Βασικός στόχος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας”

Για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και για τη ρύθμιση που γίνεται για δωρεάν διάθεση χώρου στην εστίαση, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αρχικά είπε: «Είναι μια πολύ χρήσιμη ρύθμιση η οποία τίθεται σε εφαρμογή από την Δευτέρα, οπότε ανοίγει η εστίαση. Βασικός στόχος είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Γίνεται ρύθμιση για δωρεάν διάθεση επιπλέον δημόσιου χώρου για τραπεζοκαθίσματα στις επιχειρήσεις ή εναλλακτικά την μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις εστίασης έως και 50%».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση πήρε κι άλλα μέτρα για την στήριξη των εργαζόμενων. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Τα καταφέραμε με αλληλεγγύη στον υγειονομικό τομέα, μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε και τώρα».

Για τις μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση τόνισε: «Η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών και πιο αποτελεσματικό το Κράτος. Το πλέγμα των αλλαγών το επεξεργάζεται επιτροπή υπό τον κ. Ξενοφών Κοντιάδη. χωρίς ακόμη να υπάρχει τελικό πόρισμα».

 

Για τις υπηρεσίες καθαριότητας είπε: «Οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, μέσα σε αυτήν την κρίση, λειτούργησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφού τα καταφέραμε στην κρίση, δεν βλέπω γιατί να μην τα καταφέρουμε αργότερα. Έχει γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων, με προώθηση της ανακύκλωσης».

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων επεσήμανε: «Η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία συμπαρασύρει και τους παιδικούς σταθμούς. Βλέπω ότι τα μέλη της Επιτροπής έχουν θετική γνώμη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, εάν αυτό γίνει, θα σημάνει και την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει