Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπερψήφιση της διεύρυνσης κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου με 175 «Ναι»

Εντός της κάλπης βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια.

Η ψηφοφορία με διάρκεια άνω των 5 ωρών, υπερψήφισε την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με 175 «Ναι».

Η πρόταση των 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έγινε δεκτή με 175 υπέρ σε σύνολο 177 ψήφων, με την πρόταση να αναφέρει επέκταση του διερευνητικού πεδίου της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Εντός της κάλπης βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια.

Η τρέχουσα έρευνα που διεξάγει ήδη η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επεκτείνεται για τα αδικήματα:

-Πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση κακουργήματος (άρθρο 186 παρ.1 ΠΚ)

-Εκβίασης (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ΄παλαιού ΠΚ)

-Δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού ΠΚ)

-Δωροληψίας Υπαλλήλου (αρ. 235 ΠΚ),

-Ηθικής Αυτουργίας σε Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ),

-Ηθικής Αυτουργίας σε Παράβαση Καθήκοντος και Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ.1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 και ΠΚ 259 αυτοτελώς),

-Εγκληματικής Οργάνωσης περίπτωση Συμμορίας Αρ. 187 παρ. 3 (παλαιό αρ. 187 παρ.5)

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ απουσίασαν η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό καθώς και ο Χάρης Καστανίδης, με σοβαρούς λόγους να τον κρατούν μακριά από την διαδικασία.

Παρά την απουσία τους και οι 3 ενημέρωσαν το προεδρείο της Βουλής, με επιστολή τους, ότι σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία, θα ψήφιζαν υπέρ.

Κατά την μυστική ψηφοφορία σημειώθηκαν απρόοπτα, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, Σταύρο Καλογιάννη, να ρίχνει το ψηφοδέλτιο εντός της κάλπης, χωρίς να το βάλει στον προβλεπόμενο φάκελο.

Η ψηφοφορία σταμάτησε όταν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής διαπίστωσαν το περιστατικό, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα να καλείται στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Αποφασίστηκε το άνοιγμα της κάλπης, να πάρει το ψηφοδέλτιο του ο κ. Καλογιάννης και χωρίς να το ανοίξει να το τοποθετήσει σε φάκελο ξαναρίχνοντας το στην κάλπη.

Νωρίτερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, θέλοντας να δείξει την πίστη του στη γραμμή του κόμματος, έδειξε το ψηφοδέλτιο του σε όλα τα μέλη της αίθουσας, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι αν υπάρξουν διαρροές θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού.

Επί του περιστατικού η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η απουσία της Αντιπολίτευσης από την διαδικασία της σημερινής ψηφοφορίας δεν σημαίνει ότι δεν ελέγχεται και δεν εποπτεύεται από τον ελληνικό λαό».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει