Ενημέρωση με ένα κλικ

Έναρξη τουριστικής περιόδου στις 15 Ιουνίου

Η ημερομηνία αυτή ορίζεται και ως η ημερομηνία λειτουργίας των εποχικών ξενοδοχείων.

Μέσω του διαγγέλματος του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε τα κυβερνητικά μέτρα για τον τουρισμό.

Ημερομηνία έναρξης της τουριστικής περιόδου ορίζεται η 15ή Ιουνίου, με την ημερομηνία αυτή να ορίζεται και ως η ημερομηνία λειτουργίας των εποχικών ξενοδοχείων.

Σταδιακά από την 1η Ιουλίου, θα επιτραπούν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς προορισμούς, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι στους επισκέπτες θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά πρωτόκολλα, «που δεν θα σκιάσουν, ωστόσο, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας».

Κατά τον πρωθυπουργό, όπλο της Ελλάδας αποτελεί το «διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας. Η μεγάλη της φήμη. Η υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας. Και βέβαια, το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας».

«Συνάντησα ξενοδόχους που με ρωτούσαν πώς θα απασχολήσουν όλο το προσωπικό τους, όταν φέτος οι πελάτες θα είναι πολύ λιγότεροι από όσους συνήθως φιλοξενούν».

«Τον ίδιο προβληματισμό έχουν και επαγγελματίες της εστίασης, που ξανανοίγουν τη Δευτέρα που μας έρχεται τα μαγαζιά τους ύστερα από τρεις μήνες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Οι επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και τώρα αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ζήτηση θα μπορούν, έως τα τέλη Οκτωβρίου, να προσαρμόζουν ανάλογα και τον χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ωστόσο πως οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να αμείβονται σχεδόν με τον ίδιο μισθό.

Ιδιαίτερη μνεία έλαβε εντός του διαγγέλματος του, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ το οποίο θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στην αμοιβή των εργαζομένων με τον πρωθυπουργό να θέτει ως όριο ασφαλείας τον βασικό μισθό.

«Προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας. Και να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες του κλάδου να ετοιμάσουν την μεγάλη τους αντεπίθεση το 2021».

Πέραν του τουρισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού οι οποίοι περιλαμβάνονται και αυτοί στο νέο πρόγραμμα μείωσης ΦΠΑ.

«Γι’ αυτούς παρατείνεται, για όλο το καλοκαίρι, και η μείωση ενοικίου κατά 40%».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει