Ενημέρωση με ένα κλικ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Basha με φόντο την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Lulzim Basha

Συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της Αλβανικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Lulzim Basha, στο πλαίσιο των επαφών του με κόμματα της ευρύτερης οικογένειας του ΕΛΚ.

Παρών στην τηλεδιάσκεψη ήταν και ο βουλευτής Σερρών και o Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Στη μεταξύ τους συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδος για μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική και ευημερούσα Αλβανία, η οποία εκτός από γειτονική χώρα αποτελεί και στρατηγικός μας εταίρος.

Παράλληλα, τόνισε στον κ. Basha το διαχρονικό ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, κάτι το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων καθώς και για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Ο κ. Basha αναφέρθηκε εκτενώς στην επικρατούσα κατάσταση στην Αλβανία, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και τις προοπτικές επιστροφής στην πρότερη καθημερινότητα ενόψει της ενάρξεως της τουριστικής περιόδου.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία της αντιπολίτευσης για την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην χώρα του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη στήριξη την οποία παρέχει το ΕΛΚ στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει