Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναγιωτόπουλος: «Περιμέναμε από την άλλη πλευρά να συντηρήσει αυτήν την ένταση»

Δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Θέμα 104,6

Σε εμφάνιση του στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στην προκλητικότητα που παρατηρείται στην περιοχή του Έβρου.

Ο ίδιος διευκρίνισε: «Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν. Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι μας είναι αδιάφορα εξαιτίας της δύναμης της συνήθειας… κάθε άλλο. Είχαμε προβλέψει ότι η ένταση θα συντηρηθεί και ότι για εμάς ο συναγερμός δεν λήγει. Απλά, εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων και συνεχίζονται οι εργασίες. Η απόπειρα θωράκισης του Έβρου και με τον φράχτη στα σημεία που ήταν “ανοχύρωτα”, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

«Περιμέναμε από την άλλη πλευρά να συντηρήσει αυτήν την ένταση. Δεν ξέρω αν είναι ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο ή μεμονωμένες συμπεριφορές ανθρώπων που έχουν εκνευριστεί κιόλας επειδή αναγνωρίζουν ότι δεν έχει περάσει το δικό τους στον Έβρο. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, να απαντούμε, να παίρνουμε τα μέτρα μας και να κρατάμε τον συναγερμό και να οχυρωνόμαστε. Μακάρι κάθε φορά που πυροβολεί κάποιος Τούρκος να είναι και κάποιο στέλεχος της Frontex για να καταγράφει αυτές τις συμπεριφορές».

«Διαμαρτυρηθήκαμε όπως έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε, χωρίς φωνές, χωρίς απώλεια ψυχραιμίας για να δείξουμε το αυτονόητο. Το αυτονόητο και το προφανές έχει γίνει κατανοητό σε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε την παράστασή μας και να εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας. Αναμέναμε τη διατήρηση αυτής της έντασης, δεν αλλάζει τον σχεδιασμό μας. Εμείς εμμένουμε, δεν θα ξεμείνουμε εμείς από δυνάμεις ή αντοχές. Μπορεί να ξεμείνουν οι άλλοι, οι απέναντι, εμείς πάντως δεν θα ξεμείνουμε»

«Ο παράγων πανδημία είναι πλέον μία ανησυχητική διάσταση στην υπόθεση της οργανωμένης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Η πιθανότητα να υπάρχουν και ασθενείς στα ρεύματα που κατευθύνονται προς Ελλάδα είναι υπαρκτή και πρέπει να συνεκτιμηθεί αυτός ο κίνδυνος. Δεν είμαι έτοιμος να κάνω λόγο για οργανωμένο σχέδιο, να εξαπολύσει η Τουρκία εδώ το βιολογικό όπλο…», σημειώνοντας: «Χθες, είχαμε πολλές αποτροπές στον Έβρο, γύρω στις 200, και στα νησιά είχαμε μία έξαρση αυτές τις ημέρες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More