Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: “Θα καλυφθούν σε επίπεδο μήνα οι εργαζόμενοι”

Για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση, με την κάλυψη μισθών και εισφορών αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει τους εργαζόμενους σε επίπεδο μήνα πλέον και όχι 45 ημερών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλύπτουμε και τον μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές».

Έτσι στο πρώτο τριήμερο του μήνα, όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μπουν στην Εργάνη και να κάνουν διορθώσεις, ώστε να μπορούν να παραλάβουν τα 800 ευρώ.

«Θα αντιμετωπίσουμε τις αδικίες και τα προβλήματα. Ο επιστήμονες πήραν στο ακέραιο τα 600 ευρώ. Υπήρξε μια μικρή αστοχία με κάποιες διπλές καταβολές, οι οποίες θα επιστραφούν».

Για την ασφαλιστική ενημερότητα ο κ. Βρούτσης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Λύσαμε τις 66.000 περιπτώσεις συντάξεων χηρείας, οι υπόλοιπες λύνονται τώρα

Μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ψηφίσαμε, λύνουμε οριστικά  ένα πρόβλημα δεκαετιών. Όλοι θα παίρνουν στο σπίτι τους την ασφαλιστική ενημερότητα, Θα υπάρξει μόνο μια εξαίρεση για κάποιες ειδικές κατηγορίες, ωστόσο 1.500.000 ασφαλισμένοι δεν θα ταλαιπωρούνται πια με τη γραφειοκρατία».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει