Ενημέρωση με ένα κλικ

Γ. Βρούτσης: Αυστηρή προειδοποίηση στους εργοδότες που εκβιάζουν εργαζόμενους – Το ΣΕΠΕ δέχεται και ανώνυμες καταγγελίες

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, αυστηρή προειδοποίηση προς όσους εργοδότες εκβιάζουν τους εργαζόμενους, είτε αξιώνοντας από αυτούς την αποζημίωση ειδικού σκοπού είτε απαιτώντας να πάνε στη δουλειά, ενώ βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης συνέστησε στους εργοδότες, μετά την ψήφιση του χθεσινού νόμου, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν καταχρηστικές συμπεριφορές. Σύμφωνα με τον ίδιο “το ΣΕΠΕ είναι εδώ και δέχεται καταγγελίες ακόμη και ανώνυμες”, τις οποίες εξετάζει ενδελεχώς.

Ο Γ. Βρούτσης ενημέρωσε ότι, συνολικά, μόνο το υπουργείο Εργασίας έχει διαθέσει 2,7 δισ. ευρώ για την στήριξη 4.600.000 πολιτών, χωρίς σε αυτό τον αριθμό να περιλαμβάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι.

Γνωστοποίησε επίσης ότι σήμερα δόθηκαν σε 66.071 δικαιούχους 6.200.000 ευρώ και σε 27.466 δικαιούχους 5.818.000 ευρώ, χρήματα που αφορούν το πρόγραμμα Συν- Εργασία , το δώρο Χριστουγέννων και τον μισθό Νοεμβρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει