Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση οικειοποιείται τις θυσίες των πολιτών

«Να ανάψουμε κανέναν κερί να σας έχει καλά η Παναγία»

Ακολουθώντας τον πρωθυπουργό, κατά την δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ύψωσε τους τόνους και έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε σήμερα και έδειξε τα πραγματικά του συναισθήματα. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την στάση που κράτησαν όλα τα κόμματα σε αντίθεση με όταν ήταν εκείνος στην αντιπολίτευση, αλλά δεν αναγνώρισε τίποτα για τις ευθύνες της δικής του παράταξης, ευθύνες διαχρονικές» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως:

«Προσπαθεί να εμφανιστεί ως τροπαιούχος, ότι χάρη στον ίδιο έγιναν όλα αυτά. Και οφείλουμε την ζωή μας σ’ εσάς και να ανάψουμε κανέναν κερί να σας έχει καλά η Παναγία. Δεν είναι υπεύθυνη στάση ηγέτη αυτή να προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις συλλογικές θυσίες».

«Το ένα δέκατο της υπευθυνότητάς μας να δείχνατε, η χώρα θα ήταν σε καλύτερη θέση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖA, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες της για την περίοδο της ύφεσης, αλλά και πιο πριν.

Σε σχέση με τα οικονομικά μέτρα, ανέφερε πως, «δεν ακούσαμε κάτι που να μας κάνει πιο αισιόδοξους, τίποτα συγκεκριμένο. Είπατε απλά ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη, αλλά ως πρωθυπουργός οφείλατε να πείτε πόση θα είναι αυτή η ύφεση και να πάρετε μέτρα για αυτήν».

«Η ύφεση που θα έχουμε θα είναι τεράστια γιατί δεν υιοθετείτε ένα πρόγραμμα εμπροσθοβαρές για να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία. Η μόνη είδηση που είπατε είναι η παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε να εξαπολύει τα βέλη του στον πρωθυπουργό:

«Εξαγγέλλονται λεφτά για τις ειδήσεις αλλά στους επιχειρηματίες δεν έχει πάει ούτε ένα ευρώ. Ακόμα δεν ξέρουμε πόσοι έχουν πάρει τα 800 και 600 ευρώ» είπε και συνέχισε:

«Ο κόσμος της αγοράς έχει δει πολλά ευτράπελα. Ουδέποτε νομοθετήθηκε το πάγωμα των οφειλών στις τράπεζες που εξήγγειλε ο κ. Σταϊκούρας. Σφίξατε την θηλιά επίσης σ’ αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις επιταγές».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για τεράστια ζητήματα που θέλουν απαντήσεις, ενώ για τις απολύσεις είπε ότι «τον Μάρτιο έγιναν 42.000 λιγότερες προσλήψεις. Πριν έρθει ο ουσιαστικός λογαριασμός. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που επιδοτείτε την αναστολή της εργασίας και όταν θα τελειώσει αυτό οι απολύσεις θα είναι ανεξέλεγκτες».

«Είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ λες και ζείτε σε άλλη χώρα; Να βλέπουμε αυτά που δείχνουν τα ΜΜΕ και τα site που χρηματοδοτείτε και να λέμε τι ωραία που τα κάνετε» πρόσθεσε.

Για τις μάσκες είπε ότι, «αν μια οικογένεια πρέπει να ξοδεύει 10 ευρώ την ημέρα για μάσκες, αυτό δεν είναι σοβαρή κατάσταση».

Απαντώντας στο τι θα γινόταν αν θα ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Βρούτση, αναφέροντας πως, «θα είχαμε σταθεί δίπλα σε όλους. Θα εφαρμόζαμε ότι σε όλη την Ευρώπη από το μαξιλάρι όχι να τα κρατήσουμε για να τα πάρουν κάποιοι άλλοι αλλά ο κόσμος της δουλειάς».

«Αν δεν έχετε σχέδιο μην κατηγορείτε την αντιπολίτευση και μην ενοχλείστε από την κριτική αυτή» είπε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό για τον κ. Βρούτση:

«Μιλάμε για κορυφαίο θράσος. Αν δεν υλοποιούσαμε προγράμματα κατάρτισης δεν θα εκταμιεύονταν τα χρήματα. Δεν μου απαντήσατε όμως, αισθάνεστε άνετα που ο υπουργός σας έβγαινε επί εβδομάδες και έλεγε ψέμματα; Κρατάτε τον ψεύτη και τον υβριστή».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει