Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Παράταση προστασίας α’ κατοικίας για τρεις μήνες

Τις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας τους τελευταίους μήνες καθώς και μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της, παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Πέμπτης (30/4) στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «Ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα αλλά πετύχαμε τον υγειονομικό στόχο. Άλλες χώρες δεν τα κατάφεραν» ενώ πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες θα είναι δραματικές, η κρίση είναι πρωτόγνωρη. Καμία γενιά δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο. Θέτει σε κίνδυνο την υπόσταση του ανθρώπου αυτή η κρίση».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση στήριξε συνειδητά εργαζόμενους και επιχειρήσεις για να υπερασπιστεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

«Την επιτυχία αυτή πιστώνεται συνολικά ο ελληνικός λαός και όχι μόνο η κυβέρνηση. Για αυτό πάμε σε χαλάρωση των μέτρων».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στα μέτρα που θα ληφθούν για την περαιτέρω στήριξη των εισοδημάτων των εργαζομένων, αλλά και των επιχειρήσεων, ενώ όπως δήλωσε θα γίνουν ανακοινώσεις το απόγευμα από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Εργασίας και Ανάπτυξης κ.κ. Σταϊκούρα, Βρούτση και Γεωργιάδη.

Παράταση προστασίας α’ κατοικίας για τρεις μήνες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παράταση του υφιστάμενου πλαισίου για προστασία της πρώτης κατοικίας για τρεις μήνες κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Κατά την δοκιμασία του κορονοϊού κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει. Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί για τρεις μήνες ακόμα έως το τέλος Ιουλίου 2020» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα συνεχιστούν και τα επιδόματα σε ανέργους για όσο διάστημα χρειαστεί ενώ παράλληλα τόνισε πως όσοι επιστρέψουν στη δουλειά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου, θα δουν το εισόδημά τους να στηρίζεται από την πολιτεία.

Πιο συγκεκριμένα, είπε:

– Το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που πλήττονται για όσο διαρκεί η κρίση.

– Διατηρούνται τα επιδόματα για όσους μένουν εκτός εργασίας

– Στήριξη των αποδοχών όσων γυρνούν στη δουλειά με μειωμένο ωράριο

– Θα στηριχθεί σε μια ευρεία κλίμακα η απασχόληση των εργαζομένων και θα αξιοποιηθεί το πρόγραμμα «SUR» προς επιχειρήσεις που δεν μπορούν να στηρίξουν όλους τους εργαζόμενους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει